CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT TüP BEBEK

Considerations To Know About tüp bebek

Considerations To Know About tüp bebek

Blog Article

Başarısız tüp bebek tedavilerinde ilk sebep olarak embriyo ile ilgili bozukluklar akla gelmelidir. Bu gibi sorunlar tedavide başarısızlığa yol açabilir.

Bu süre sonunda gebelik gerçekleşmezse, yaşın daha da ilerlememesi ve zamanın kaybedilmemesi için gereken tedavi aşamalarına hemen başlanmalıdır.

Başarısız tüp bebek denemeleri ardından, başarısızlığa yol açan nedenler araştırılmalıdır. Tespit edilen sebepler ortaya çıktıktan sonra bir tedavi systemı yapılmalıdır. Yapılan rutin testler haricinde çeşitli testler de uygulanabilir. Bu testlerden bazıları ise:

Merkezlerimizde laboratuvarlarımız son teknolojilerle donatılmış olup ananında uzmanlığını kanıtlamış embriyologlarla çalışmaktayız. Dondurma-çözme işlemlerindeki başarımızın sırrı burada yatmaktadır.

Hayır, cinsel ilişki embriyolara zarar vermez. Rahim iyi bir şekilde korunmuştur ve embriyolar cinsel aktiviteden etkilenmeyen bir şekilde rahim boşluğuna güvenli olarak transfer edilir.

Başarısız tüp bebek tedavilerinde akla gelen ilk neden, embriyo ile ilgili sorunlardır. Embriyonun yapısında mevcut olan çeşitli bozukluklar ya da sorunlar gebe kalmaya engel teşkil edebilir.

Biyopsi sonucunda tümörün karakteristiği belirlenebilir ve tedavi strategyı oluşturulabilir. Mesane tur biyopsisi genellikle idrarda kanama more here gibi semptomlar gösteren hastalara uygulanır. Ayrıca mesanede tespit edilen anormal hücrelerin doğru şekilde değerlendirilmesi için de bu yöntem tercih edilir. Biyopsi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İdrarda kanama gibi yan etkiler normaldir ancak şiddetli ağrı veya ateş gibi durumlar söz konusu olduğunda mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Yumurta toplama aşamasının gerçekleştiği gibi kendiliğinden düzelir. Ancak kanamanın fazla ve yoğun olması, lekelenme dışında find here kanamalar görülmesi beklenen bir durum değildir, zaman kaybetmeden bir uzmana başvurulmalıdır.

Yumurta alımından sonra hasta embriyo transferi için kliniğe döner. İşte adım advertisementım bir taslak:

Ultrason rehberliği altında doktor, olası implantasyon için rahim boşluğuna uygun yerleştirmeyi sağlar.

Radyoterapinin ise en yaygın yan etkileri arasında ciltte kızarıklık, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık ve mide bulantısı yer almaktadır.

Bu durumu engellemek için yasal sınırlamalar getirilmiştir. Anne adayının 35 yaşından küçük olması ve ilk iki tüp bebek tedavisi olması durumunda yalnızca bir embriyo transferine izin verilmektedir. Bu sayede çoğul gebelik riski ortadan kalkmaktadır. Bununla beraber çeşitli durumlarda daha fazla embriyo transferine izin verilmekte ancak bu sayı en fazla two olmaktadır.

Kemoterapi ve radyoterapinin uzun vadeli etkileri arasında kalıcı cilt hasarı, kalp ve solunum problemleri, kemik erimesi ve ikincil kanser riskinde artış bulunabilir. Bu nedenle tedavi sonrasında düzenli kontroller ve sağlık takibi önemlidir.

Bu nedenle eşler arasında, “kanser bulaşma riski” gibi yanlış fikirlerin ortadan kaldırılması, korkuya kapılma ve cinsellikte aksamalar yaşanmaması için gerekirse uzman desteği alınmalıdır.

Report this page